PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός-Ελλάδα: Πέντε νέοι θάνατοι – 204 νέα κρούσματα


Σε υψηλά επίπεδα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πέντε νέοι θάνατοι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα ανακοινώνουμε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα:

– δώδεκα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– έντεκα εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– εξήντα τέσσερα στην Αττική,

– τριάντα επτά στη Θεσσαλονίκη, *τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων,

– δώδεκα είναι υπό διερεύνηση,

– δώδεκα στη Λάρισα,

– οκτώ στην Αργολίδα,

– πέντε στον Έβρο,

– τέσσερα σε Κυκλάδες, Χαλκιδική,

– τρία σε Μαγνησία, Μεσσηνία

– δύο σε Δωδεκάνησα, Ηλεία, Ημαθία, Ηράκλειο, Κιλκίς, Λέσβο,

– ένα σε Αχαΐα, Εύβοια, Ζάκυνθο, Θεσπρωτία, Καρδίτσα, Καστοριά, Κεφαλληνία, Κοζάνη, Κόρινθο, Λάρισα, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα, Σάμο, Ροδόπη, Σέρρες, Χανιά, Χίο.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Υπενθυμίζεται ότι τριάντα έξι είναι συνολικά τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, εκ των οποίων τα 33 περιστατικά αφορούν τροφίμους της μονάδας και τα τρία εργαζόμενους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Όσοι βρέθηκαν θετικοί διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και στο Ιπποκράτειο, ενώ οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι καλά στην υγεία τους και ασυμπτωματικοί.

Τη μονάδα επισκέφτηκαν χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας για το θέμα ανέφερε: «Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ’ αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα» και συνέχισε εξηγώντας πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment