PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός-Ελλάδα: Κανένας θάνατος και 22 νέα κρούσματα


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα είναι 22, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.343.

Με βάση τα στοιχεία του έχουμε δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος εξαιτίας του Covid-19 και έτσι το σύνολο των νεκρών ανέρχεται στους 191.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.343, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα περισσότερα κρούσματα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, από τα υπόλοιπα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, 4 εντοπίζονται στην Καστοριά, 3 στη Θεσπρωτία, 2 στην Αττική και από 1 σε Ξάνθη, Ροδόπη, και Αλεξανδρούπολη.

Τα κρούσματα στην Καστοριά προκαλούν ανησυχία, καθώς ο ιός επέστρεψε στην περιοχή από 72 μέρες χωρίς καμία νέα καταγραφή.

Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ μάνα και γιος στη Θεσσαλονίκη

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μία μητέρα και ο γιος της από την Πέλλα, αμφότεροι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα, 83 ετών, εισήχθη εσπευσμένα πριν από δύο ημέρες στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η ηλικιωμένη, που έχει υποκείμενα νοσήματα και κατοικεί σε χωριό του δήμου Αλμωπίας, είχε διακομισθεί αρχικά στο νοσοκομείο Έδεσσας, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη και η διασωλήνωσή της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 53χρονος γιος της νοσηλεύεται επίσης διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εδώ και αρκετές ημέρες. Εκτιμάται, έτσι, ότι ο 53χρονος μετέδωσε τον ιό στη μητέρα του.

Μάλιστα, δύο ακόμη νεαρά, ενήλικα μέλη της οικογένειας, αμφότερα εγγόνια της 83χρονης, έχουν βρεθεί θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα θετικοί στον κορωνοϊό από τον νομό Πέλλας έχουν διαγνωσθεί μία νοσηλεύτρια και μία μαία που ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Έδεσσας.

Ανησυχία από τα νέα κρούσματα στην Καστοριά

Προβληματισμό προκαλεί η εμφάνιση πέντε νέων κρουσμάτων στην Καστοριά, η οποία εμφάνισε το πρώτο της κρούσμα χτες μετά από 72 μέρες χωρίς καμία νέα καταγραφή.

Ειδικότερα την Πέμπτη μια 44χρονη γυναίκα από την περιοχή βρέθηκε θετική σε εξέταση για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Καστοριάς. Ήταν το πρώτο κρούσμα στην περιοχή έπειτα από 72 μέρες.

Η γυναίκα που εργάζεται σε παιδικό σταθμό, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Ιωάννινα. Τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της.

Η κινητοποίηση πάντως του ΕΟΔΥ ήταν άμεση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο χωριό όπου εργάζεται η 44χρονη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για ιχνηλάτηση και δειγματοληψία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους.

Εκτός από τα νέα κρούσματα στην Καστοριά, ακόμη ένα νέο καταγράφηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, η οποία πλέον μετρά 13 ασθενείς με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment