PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία ημέρα


Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό μέσα σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων σε 63.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε έξι νεκρούς, ωστόσο ακόμη τέσσερις ασθενείς εξέπνευσαν τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ θανάτων εντός μίας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε μία 89χρονη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Συγγενικό πρόσωπο της θανούσας έχει, επίσης, βρεθεί θετικό στον ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ένας άνδρας 68 ετών που νοσηλευόταν στο Αττικό φέρεται να είναι το δεύτερο θύμα, ενώ το τρίτο είναι μία γυναίκα από την Κοζάνη.

Ήταν μία 85χρονη γυναίκα από την περιοχή Δαμασκηνιά, η οποία νοσηλευόταν από τις 19 Μαρτίου αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Τέλος, ένας 41χρονος άνδρας με σοβαρό υποκείμενο νόσημα υπέκυψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ θετική στον ιό είναι και η σύζυγός του.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.613, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ένδεκα άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment