PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους κινδύνους της χαλάρωσης


Νέες εστίες ανησυχίας για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων της πανδημίας, δημιουργούν τα κρούσματα που εμφανίζονται σποραδικά σε περιοχές της χώρας, τα φαινόμενα χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και το επικείμενο άνοιγμα της χώρας για τους τουρίστες από το εξωτερικό.

Χθες από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 3.068.

Ωστόσο αναστάτωση προκάλεσε στην Ξάνθη η είδηση για το κλείσιμο σχολείων, καθώς εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο εκπαιδευτικός ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο βγήκε θετικό. Ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους του και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν ακόμη 80 εκπαιδευτικοί.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Λαμία όπου είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό τα τέσσερα μέλη οικογένειας.

Τα νέα κρούσματα έχουν φέρει αντιδικίες και στο στρατόπεδο των ειδικών επιστημόνων με τους μισούς να μιλούν να αναζωπύρωση της 1ης φάσης που δεν την έχουμε ακόμα ξεπεράσει και τους άλλους μισούς να κάνουν λόγο για εμφάνιση 2ου κύματος της πανδημίας.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την στρατηγική για τις αεροδιακομιδές, το testing και το υγειονομικό σύστημα στα νησιά.

Όπως έχει προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας το ενιαίο υγειονομικό σχέδιο για τα νησιά, προβλέπει έναν ακτινωτό σχεδιασμό συνεργασίας, στήριξης και διασύνδεσης των μεγάλων νοσοκομείων αναφοράς της ενδοχώρας με τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών.

«Δεν είδαμε κρούσματα σε τουριστικούς προορισμούς. Είδαμε 29 κρούσματα στην Ξάνθη γιατί είναι μία περιοχή με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Κάναμε 3.013 τεστ και βρέθηκαν 29 κρούσματα. Επίσης, βρέθηκαν 30 κρούσματα από πτήσεις του εξωτερικού στις οποίες κάνουμε καθολικούς ελέγχους. Το σχέδιο είναι συγκεκριμένο και έχει λειτουργήσει. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην υπάρξει χαλάρωση» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και το καλοκαίρι.

Μήνυμα στους πολίτες να μην εφησυχάζουν έστειλε και ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι κανόνες υγιεινής, ό,τι χτίσαμε αυτούς τους μήνες. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος θέλει να βγει έξω, να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όπως, όμως, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενδεχομένως.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment