PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο


Με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κορυφώνονται το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος θα μείνουν ανοιχτές έως τις 2.00 το μεσημέρι, με το «ραντεβού» των διαδηλωτών να έχει δοθεί στις 4.00 το απόγευμα.

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο επεισοδίων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιστρατευτεί συνολικά 5.000 αστυνομικοί.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει, επίσης, τη χρήση drones και ελικοπτέρου, ενώ ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και της ΑΟΣΕΕ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, και η χρήση υδροφόρων νερού, σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων.

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, από τις 12.00 το μεσημέρι θα εφαρμόζονται σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου των Αθηνών.

Χαρακτηριστικά, κλειστές θα είναι οι βασικές οδικές αρτηρίες Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Βασιλίσσης Αμαλίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα μείνουν και τρεις σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής» (15.00), «Ευαγγελισμός» (16.30) και «Σύνταγμα» (16.30).

Τροποποιήσεις θα εφαρμοστούν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στην πορεία του Πολυτεχνείου θα δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment