PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο


Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η κεφαλή της πορείας, με την αιματοβαμμένη σημαία, έφτασε αργά το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία, όπου φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ενταση επικράτησε γύρω στις 6.30 μμ στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας, λίγο πριν το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συγκρούσεις νεαρών με τα ΜΑΤ έγιναν σε δύο σημεία, και συγκεκριμένα ένα στη διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ. Σοφίας και ένα μπροστά στο Πάρκο Ελευθερίας. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ομάδες από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών έκαναν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί “απάντησαν” με δακρυγόνα και έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων.

Νωρίτερα, το μεγαλύτερο μέρος της πορείας των διαδηλωτών για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει περάσει την αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τον κόμβο Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν μέσω της Αλεξάνδρας και να διαλυθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων.

Μηνύματα

“Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά”, τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσκληση στη νεολαία να πάρει στα χέρια της την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών απευθύνει στο μήνυμά του ο Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Π.Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για κορυφαία επέτειο του δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, “να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου”.

“Κατανοούμε τα αισθήματα εκείνων που έδωσαν τη μάχη μέσα στο Πολυτεχνείο και διαπιστώνουν 37 χρόνια μετά ότι δεν πραγματώθηκαν τα οράματά τους”, τονίζει ο ΛΑ.Ο.Σ.

«Μόνο με ενωτικούς αγώνες της νεολαίας, μπορεί να σταματήσει η επιχειρούμενη ανατροπή των δημοκρατικών κατακτήσεων της χώρας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment