PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορονοϊός Ελλάδα: Στους 22 οι νεκροί – 78 νέα κρούσματα


Τη σημερινή ενημέρωση και οδηγίες για τον κορονοϊό έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Εκ των νεκρών, οι 18 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες. Η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 75 έτη.

Την ίδια ώρα, στα 821 ανέρχονται τα κρούσματα καθώς ανακοινώθηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα ακόμη 78 νέα κρούσματα.

Συνολικά 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι είναι τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα.

«Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να εισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Και συνέχισε: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα. Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία. Γι’ αυτούς που μένουν στο σπίτι και θα περάσουν την νόσο ελαφρά, θέλω να τονίσω ότι χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα μένετε μόνο εσείς. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις. Διαφορετικό δωμάτιο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Καλός αερισμός στους κοινόχρηστους χώρους. Μάσκα από το άτομο που φροντίζει τον άρρωστο. Αν δεν υπάρχει μάσκα ένα μαντήλι που θα πλυθεί μετά σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσοχή στις επαφές με αντικείμενα του αρρώστου. Λερωμένα ρούχα, σκεπάσματα σε ξεχωριστό σάκο. Πάντα προσεκτικό πλύσιμο των χεριών».

Παράλληλα ανέφερε πως για δύο μέρες παρατηρείται μειωμένη καταγραφή νοσούντων και θανάτων στην Ιταλία. Αντίστοιχα, στην Κίνα αρχίζουν και σταματούν οι περιορισμοί. Τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη λέγοντας πως η Νέα Υόρκη αρχίζει να γίνεται σημαντικό κέντρο μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment