PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κοροναϊός: 1.113 οι νεκροί στην Κίνα


Συνολικά 97 νέους θανάτους και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας κατέγραψαν την Τρίτη οι υγειονομικές αρχές στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο απολογισμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι χαμηλότερος από τους απολογισμούς της προηγουμένης ημέρας (108 και 2.478 αντίστοιχα). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638).

Ιαπωνία: 174 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Την ίδια ώρα 39 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό εντοπίστηκαν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας. Με τον εντοπισμό των νέων κρουσμάτων, το σύνολο στο σκάφος αυξάνεται σε 174.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 53 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο έδειξαν ότι «39 άνθρωποι» έχουν μολυνθεί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Κατσουνόμπου Κάτο, προσθέτοντας ότι ένας από τους υπεύθυνους για την καραντίνα έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment