PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Νότια Κορέα


Στη μάχη για την αντιμετώπιση του Covid-19 μπαίνει δυναμικά και η Νότια Κορέα με έκτακτα μέτρα, καθώς για δεύτερη συνεχή ημέρα σημειώνεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, την Παρασκευή καταγράφηκαν 100 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περισσότερα από 200. Ο πρωθυπουργός της χώρας Τσουνγκ Σούε Κουν περιέγραψε τα νέα δεδομένα ως «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας, οι πόλεις Ντεγκού και Τσενγκντό, στα νότια της χώρας, χαρακτήριστικαν «ζώνες ειδικής φροντίδας», γεγονός που σημαίνει – μεταξύ άλλων – ότι στα νοσοκομεία θα απομονώνονται οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται με πνευμονία θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό. Σε καραντίνα βρίσκεται επίσης και ο στρατός, καθώς αρκετοί στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό.

Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Μία 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης η οποία αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, μετέδωσε την ασθένεια.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 2.236 άνθρωποι εξαιτίας του Covid-19 και 75.645 έχουν νοσήσει, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται αφενός στο κρουαζιερόπλοιο «Princess Diamond», στην Ιαπωνία και αφετέρου στη Νότια Κορέα.

Ένας Ιταλός βρέθηκε επίσης θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι αρχές της Λομβαρδίας. Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κοντόνιο όπου διενεργούνται επιπλέον ιατρικοί έλεγχοι, πρόσθεσαν. Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εκτός από τον 38χρονο Ιταλό, φέρονται να έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό η σύζυγός του και ένας φίλος του, ο οποίος παρουσιάσθηκε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο και παρουσιάζει υψηλό πυρετό και πνευμονία.

Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για να τεθούν σε καραντίνα περίπου εβδομήντα άνθρωποι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον 38χρονο, τις περασμένες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment