PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κοροναϊός: Επαναπατρίστηκαν δύο Έλληνες από την Κίνα


Στην Αθήνα βρίσκονται – από το απόγευμα της Κυριακής – δύο Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Κίνα – χώρα, η οποία πλήττεται από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Βουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Αφού έφτασαν στο Λονδίνο, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την αεροπορική βάση «Patrica Di Mare», στη Ρώμη.

Από εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο ακολούθησε και εφάρμοσε το ειδικό πρωτόκολλο.

Έτσι, επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη, και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του νέου ιού, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», και τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 14 μέρες.

Ανακοίνωση για τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός δύο Ελλήνων από την Κίνα. Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία για την υποστήριξή τους για την ασφαλή επιστροφή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φονικός ιός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, καταγράφηκαν ακόμη 89 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 811, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους 774 του ιού SARS το 2002 – 2003.

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Κίνα αριθμούν σε 37.198, ενώ ο ιός έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 27 χώρες του εξωτερικού, μολύνοντας ακόμη 330 άτομα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί η ύπαρξη κάποιου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment