PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Κλιμάκιο της ΕΝ.Α.Π. του Γ. Δημαρά επισκέφτηκε την Κερατέα


Με σκοπό να ενημερωθεί τόσο για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη δημιουργία ΧΥΤY στην περιοχή, όσο και τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα από τη βίαιη καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων

Κλιμάκιο της Ένωσης Ανεξάρτητων Πολιτών (ΕΝ.Α.Π.) αποτελούμενο από τους Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου, Στάθη Παναγούλη και στελέχη της Ένωσης, επισκέφτηκε την Παρασκευή την Κερατέα με σκοπό να ενημερωθεί τόσο για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη δημιουργία ΧΥΤY στην περιοχή, όσο και τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα από τη βίαιη καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων, από την Ελληνική Αστυνομία.

Η αντιπροσωπεία της ΕΝ.Α.Π. είχε συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, των συλλόγων και φορέων, καθώς και με ειδικευμένους επιστήμονες και νομικούς, όπου τους αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους οι κάτοικοι της Κερατέας ζητούν να μη γίνει η κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή που έχει επιλεχθεί.

Κατόπιν, υπήρξε και ενημέρωση που αφορούσε τη βίαιη αντιμετώπιση που έχουν οι πολίτες της περιοχής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μετά την ενημέρωση, τόσο ο Γιάννης Δημαράς, όσο και ο Βασίλης Οικονόμου επεσήμαναν πως η κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα, αποτελεί «μνημείο προχειρότητας» εκ μέρους της πολιτείας, απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων του νομού Αττικής και τάχθηκαν υπέρ ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικών επί γεωλογικών και περιβαλλοντολογικών θεμάτων, ώστε να δοθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, τόνισαν στους παρευρισκόμενους πως ήδη έχουν θέσει υπόψη του Κοινοβουλίου το πρόβλημα και ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία τις θέσεις τους για το ζήτημα και πως θα παρακολουθούν «από κοντά» τις εξελίξεις έτοιμοι πάντα να παρέμβουν, όπως αυτό τους επιτάσσει το καθήκον τους απέναντι στους πολίτες.

«Πρέπει η κυβέρνηση και η περιφέρεια να καταλάβουν πως τακτικές “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και συζήτηση περί αυτού είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο πως θα αποτύχουν.

Οι ειδικοί επιστήμονες που ήταν παρόντες μας έδειξαν πως υπάρχουν λύσεις και διέξοδοι ώστε με εναλλακτικούς τρόπους να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαχείρισης», τόνισε ο Γιάννης Δημαράς, για να προσθέσει: «γνωρίζω όπως και όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, τα δραματικά γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή.

Κάνω έκκληση σε όλες τις πλευρές να αντιδράσουν με σύνεση και λογική, ιδιαίτερα δε αυτή μου η έκκληση απευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Και επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και κάποιοι ίσως αδράξουν την ευκαιρία να προκαλέσουν μια προβοκάτσια με συνέπειες που δεν θέλουμε να φανταστούμε, καλούμε άπαντες να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να βρούμε λύσεις πολιτισμένα, χωρίς τη χρήση βίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment