PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής στην Αττική


Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους, με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα κι ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσει στην Αττική τις επόμενες ώρες θα δυσχεράνουν τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων και τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των δήμων που κατοικούν.

Η Περιφέρεια Αττικής, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα, θα επαναξιολογήσει την κατάσταση και πάλι την Τετάρτη, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να παρατείνει το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.

Λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές όπου υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως είναι «προτεραιότητά μας η ασφάλεια των παιδιών και η διευκόλυνση των γονέων. Αναγκαίο να παραμείνουν και αύριο κλειστές οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Παρακολουθούμε και αξιολογούμε συνεχώς την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων, με στόχο να παρέμβουμε όπου και αν απαιτείται, για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σε πολλές περιοχές δημιουργούν πάγο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την πρόκληση ατυχημάτων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment