PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κλείνουν όλες οι εκκλησίες με απόφαση της κυβέρνησης


Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Χαιρετίζοντας την απόφαση της ΔΙΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μέσω Twitter ότι « οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή».

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο Twitter

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις», έγγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα η απόφαση της κυβέρνησης στηρίχθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την διαφορά ότι απαγόρευσε και την κυριακάτικη λειτουργία.

Ν. Κεραμέως: Οι εξαιρέσεις

Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

  • τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
  • την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment