PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κλείνουν τους παιδικούς σταθμούς και φόρο στους αθλούμενους


Καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη«Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου καταγγέλλει το κλείσιμο παιδικών σταθμών και την επιβολή φόρου στους αθλούμενους, ζητώντας από τους Περιστεριώτες να ξεσηκωθούν τώρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

“Η Διοίκηση Παχατουρίδη κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα λαϊκά στρώματα της πόλης. Σαρώνει ό,τι απόμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις στο Περιστέρι. Αυτόν το ρόλο της ανέθεσε η αντιλαϊκή κομπανία (ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιποί πρόθυμοι) και τον υλοποιεί αμείλικτα!

Όλοι μαζί αφού καταλήστευσαν το λαϊκό εισόδημα, αρπάζουν τώρα και το άδειο πορτοφόλι! Τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τους αθλητικούς χώρους έβαλε τώρα στο στόχαστρο η Διοίκηση του Δήμου. Αποφάσισε να κλείσει (!) τέσσερις (4) από το, έτσι κι αλλιώς, ανεπαρκές δίκτυο των Β/Ν σταθμών. Δηλαδή «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι»!

Αντί να φτιάξουν σταθμούς για όλες τις ανάγκες, κλείνουν και τους υπάρχοντες! Αντί να βελτιώσουν τις άθλιες συνθήκες λειτουργίας, επέβαλαν τροφεία! Αντί να στελεχώσουν τους σταθμούς με το απαραίτητο προσωπικό, απολύουν τους εργαζόμενους! Κλείνουν τους Β/Ν σταθμούς, για να στείλουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών πελάτες στους ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου.

Φόρο και στους αθλούμενους από τη Διοίκηση Παχατουρίδη!

200.000 ευρώ απαιτεί από τους αθλούμενους σε χώρους του Δήμου για «δικαιώματα εγγραφής», όπως λέει. Αυτό το χαράτσι ουσιαστικά το επιβάλλει σε όλους αφού ο χρόνος, οι χώροι και οι γυμναστές που διατίθενται για τη δωρεάν συνδρομή είναι τόσο συρρικνωμένα που …«όποιος πρόλαβε, τον Κύριο είδε»! Επιπλέον έχει ήδη επιβάλει από την αρχή του έτους νέα αύξηση έως 25% στα δίδακτρα του Πνευματικού κέντρου!

Αυτά περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό για το 2011 του «Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού & Πρόνοιας Περιστερίου». Με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά συμφωνούν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ (Κελάφα-Λαλένη) στο Περιστέρι.

Φόρους, εισφορές, τέλη, πρόστιμα, χαράτσια, κατάργηση δικαιωμάτων, απολύσεις και άλλα τέτοια … «καλούδια» …προσφέρει η Διοίκηση Παχατουρίδη στο λαό του Περιστερίου! Στα πλαίσια του αντιλαϊκού μετώπου εφαρμόζει απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική.

Με εργαλείο τον «Καλλικράτη» προωθεί την ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου, στην υγεία, στην παιδεία, στο σύνολο της κοινωνικής πολιτικής. Φορτώνει την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στους εργαζόμενους.

Καταληστεύει το λαό για να περισωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου! Αυτή η πολιτική, που προωθείται συστηματικά την τελευταία 20ετία, τώρα επιταχύνεται και γίνεται πιο βάρβαρη. Αυτή η πολιτική βολεύει το κεφάλαιο και βλάπτει το λαό. Επικαλούνται το χρέος, για να καταργήσουν όλες τις λαϊκές κατακτήσεις. Αύριο θα επικαλεστούν το χρέος του Δήμου για να δικαιολογήσουν την πιο άγρια ταξική πολιτική τους.

Αντισταθείτε! Ο λαός δεν χρωστάει τίποτε σε αυτούς! Τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έγιναν κέρδη και βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας εδώ, στην Ελβετία και αλλού. Αυτοί τα πήραν, αυτοί να τα πληρώσουν!

Μην τους ακούτε! Σας λένε ψέματα! Μην πείθεστε! Σας εξαπατούν! Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε και τον κλέβει καθημερινά η πλουτοκρατία! Απαιτήστε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

Απαιτήστε ανάπτυξη των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων με δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτούς. Τους πληρώσατε, είναι δικοί σας! Καμιά υποχώρηση! Κανένας συμβιβασμός! Καμιά μοιρολατρία! Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας!

Σταθείτε στο ταξικό σας μετερίζι! Μονόδρομος για το κεφάλαιο είναι το μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού! Μονόδρομος για εσάς είναι η ρήξη με την πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ).

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκφραστές στην κεντρική διοίκηση και στο Δήμο Περιστερίου! Οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι αυτές του αγώνα για το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας.

Για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή οικονομία. Συσπειρωθείτε στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου. Τώρα είναι η ώρα να δείξει το λαϊκό κίνημα τη δύναμή του! Είμαστε οι περισσότεροι! Έχουμε το δίκιο! Μπορούμε!

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment