PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κλίντον: Αξιοθρήνητοι οι μισοί ψηφοφόροι του Τραμπ


«Αξιοθρήνητους» χαρακτήρισε τους μισούς από τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

Ο κ. Τραμπ απάντησε με οργή κάνοντας λόγο για περιφρόνηση της πρώην Πρώτης Κυρίας προς «εκατομμύρια» Αμερικανούς.

Σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση δωρεών στη Νέα Υόρκη, το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Κλίντον δήλωσε ότι οι μισοί από τους υποστηρικτές του κ. Τραμπ εντάσσονται «σε αυτό που εγώ αποκαλώ το καλάθι των αξιοθρήνητων». Κατόπιν εξήγησε: «Τους ρατσιστές, τους σεξιστές, του ομοφοβικούς, τους ξενοφοβικούς, τους ισλαμοφοβικούς. Επιλέξτε». Οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είναι, κατά την κ. Κλίντον, «αδιόρθωτοι, όμως ευτυχώς δεν είναι η Αμερική», συνέχισε η ίδια.

Αναφορικά με το άλλο 50% των ψηφοφόρων του δισεκατομμυριούχου, συνιστούν «ένα καλάθι γεμάτο από πρόσωπα που έχουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση τους οδήγησε στην εξαθλίωση, η οικονομία τους οδήγησε στην εξαθλίωση, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για εκείνους (…) κι εκείνοι αναζητούν απεγνωσμένα την αλλαγή», συμπλήρωσε η κ. Κλίντον. Πρόσθεσε επίσης ότι για εκείνους έχει ελάχιστη σημασία από πού θα έρθει η αλλαγή που προσδοκούν. «Δεν πιστεύουν όλα όσα λέει, όμως φαίνεται που τους δίνει μια επίφαση ελπίδας ότι οι ζωές τους θα είναι διαφορετικές εάν αυτός εκλεγεί», συμπλήρωσε.

Η απάντηση του κ. Τραμπ ήρθε μέσω Twitter: «Η Χίλαρι Κλίντον ήταν τόσο προσβλητική προς τους υποστηρικτές μου, εκατομμύρια απίστευτους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά. Πιστεύω ότι αυτό θα της στοιχίσει ακριβά στις δημοσκοπήσεις!» έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Η δήλωση της Χίλαρι Κλίντον προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Διαδίκτυο και η ετικέτα «BasketOfDeplorables» (καλάθι των αξιοθρήνητων) αναδείχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πιο δημοφιλές θέμα του Twitter.

Από την πλευρά του ο γιος του μεγιστάνα, Έρικ Τραμπ, που συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία του πατέρα του, ανάρτησε επίσης σήμερα ένα μήνυμα στο Twitter με την φωτογραφία μιας τεράστιας αίθουσας γεμάτης από κόσμο από μια εκδήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενη από το σχόλιο: «Κοιτάξτε αυτό “το καλάθι των αξιολύπητων” χθες το βράδυ στο Πενσακόλα στη Φλόριντα. Τι φρικτή δήλωση».

Εκτός των υποστηρικτών του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σήμερα, ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές έκαναν λόγο για σοβαρό σφάλμα εκ μέρους της κ. Κλίντον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment