PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Το Μεσοπρόθεσμο φέρνει πρόσθετα μέτρα


Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015-2018, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, σκιαγραφεί σύμφωνα με το ΚΚΕ την ανάγκη νέων πρόσθετων αντλαϊκών μέτρων.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015-2018, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, σκιαγραφεί σύμφωνα με το ΚΚΕ την ανάγκη νέων πρόσθετων αντλαϊκών μέτρων.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτυπώνει τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, στο πλαίσιο της Ε.Ε, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ το μεσοπρόθεσμο, διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων με βασική προτεραιότητα την πολιτική φθηνότερης εργατικής δύναμης, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική στήριξης της «ενεργητικής απασχόλησης», δηλαδή, όπως επισημαίνει, την τσάμπα εργασία των ανέργων για το κεφάλαιο.

«Μόνο μέσα στο 2014, η εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, μεταφράζεται σε πρόσθετη αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων που υπερβαίνει τα 6 δισ ευρώ» αναφέρει το ΚΚΕ.

Μάλιστα, συνεχίζει, η πρόσφατη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3% ισοδυναμεί με χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων με περίπου 500 εκ ευρώ κάθε χρόνο, όσο δηλαδή το περίφημο κοινωνικό μέρισμα που αποδίδεται εφάπαξ.

Συγχρόνως, καταλήγει το ΚΚΕ, το μεσοπρόθεσμο σκιαγραφεί την ανάγκη νέων πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων με την επίκληση του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015-2016 που προσεγγίζει τα 3 δισ ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment