PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Ναι στη σύσταση Επιτροπής για το Μνημόνιο


«Θα ψηφίσουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Θα ψηφίσουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, διαφοροποίησε όμως τη θέση του κόμματός της από το πολιτικό πλαίσιο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πρότασής του αυτής.

«Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με τον ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων. Να πω, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά τον ρόλο και την αποστολή της Εξεταστικής Επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο Εξεταστικής Επιτροπής» εξήγησε η κ. Παπαρήγα.

Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται όχι να ανατραπεί η πολιτική εξουσία, αλλά η διακυβέρνηση, κάτι που -όπως ανέφερε η κ. Παπαρήγα- το ΚΚΕ δεν το απασχολεί.

«Δεν έχουμε κανένα φόβο να ανατραπεί η τρικομματική κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται ρωγμές στο σύστημα πολιτικής εξουσίας, αλλά για να το ανατρέψει ο λαός και όχι για να στεριώσει με άλλο τρόπο», είπε και πρότεινε «να κάνουμε μια Ημερίδα στη Βουλή, παρά Εξεταστική, για το πώς ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη», αφού όπως υπογράμμισε «δεν είναι ποινικό θέμα αυτό».

Καταλήγοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ακόμη πως τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση, που την επιβάλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη Βουλή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment