PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Η βουλευτής Δ. Μανωλάκου στο 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Περιστέρι


Στο 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθήνας που εδρεύει στο Περιστέρι περιόδευσε το πρωί, της Πέμπτης 9 Αυγούστου, η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ έγινε αποδέκτης καταγγελιών και σοβαρών «παραπόνων» για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα με τις τραγικές ελλείψεις, όπως διαφάνηκε και στην πρόσφατη μεγάλη τραγωδία της Ραφήνας.

Τα προβλήματα, που αφορούν ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό, σε ατομικό εξοπλισμό αλλά και σε σύγχρονα οχήματα και μέσα, καθιστούν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους αλλά και για την ασφάλεια των πυρόπληκτων.

Η Δ. Μανωλάκου από την πλευρά της κατήγγειλε τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κάθε χρόνο μειώνουν τα κονδύλια για την Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ εδώ και καιρό, από τον Μάϊο ακόμα, με παρεμβάσεις του στη Βουλή καλούσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα πυροπροστασίας και ενίσχυσης της πυρόσβεσης και της Πυροσβεστικής και όλων των υπηρεσιών για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, για να λαμβάνει από τα κυβερνητικά στελέχη, την απάντηση, ότι «όλα είναι καλά».

Η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε πως οι πυροσβέστες σαν κλάδος παρά το ότι έχουν θύματα και τραυματίες δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και επικίνδυνα επαγγέλματα, ενώ οι κυβερνήσεις τους θυμούνται την ώρα της δράσης για να τους ξεχάσουν μετά. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χρειάζονται εξοπλισμό και υποδομές για να πολεμούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες, με τον κατάλληλο ατομικό εξοπλισμό. «Να μην σας προδώσουν τα οχήματα», όπως είπε, όταν βρεθούν σε κάποιο συμβάν.

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα

Στις συζητήσεις που είχε με το προσωπικό του σταθμού, αναφέρθηκε πως στο συγκεκριμένο σταθμό το διασωστικό όχημα, ένα από τα δέκα συνολικά οχήματα που διαθέτει, είναι ακινητοποιημένο διότι τα λάστιχα είναι χαλασμένα και δεν δίνονται χρήματα για αγορά καινούργιων. Από τα υπόλοιπα, τα τέσσερα υδροφόρα είναι σε περιπολία, τα δύο υδροφόρα παραμένουν στο σταθμό, με ένα μικρότερο όχημα και ένα βρίσκεται στο συνεργείο, αφού δεν εγκρίνεται το ποσό της επισκευής του. Το δέκατο είναι εφεδρικό, αλλά δεν ανήκει στον σταθμό.

Οι στολές που έχουν χορηγηθεί δεν είναι βαρέως τύπου όπως οι παλιότερες με αποτέλεσμα να υφίστανται πιό εύκολα φθορές. Κυρίως «είναι για να παρουσιαζόμαστε, όχι για να πολεμάμε», είπε ένας πυροσβέστης χαρακτηριστικά. Προβληματικά είναι και τα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, αφού είναι τα παλιά αναλογικά. Ο σταθμός είναι τρίτης τάξης, αλλά θα έπρεπε να είναι πρώτης τάξης, αφού καλύπτει περιοχή από τον Σχιστό και το Χαϊδάρι, μέχρι το Βούτημα στα σύνορα Βοιωτίας και Αττικής, αλλά και τον Ασπρόπυργο και το Ποικίλο. Επίσης, διαθέτει στα «χαρτιά» 103 άτομα με παρούσα δύναμη 80, αριθμός επαρκής για σταθμό γ’ τάξης, όπως είπαν.

Αρκετοί εξέφρασαν το παράπονό τους γιατί κάποιοι μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τους «πυροβολούν». Όπως είπαν «εργαζόμαστε 24, αλλά αρκετές φορές και 48 ώρες. Κανείς δεν θα παραπονεθεί. Αρκεί να μας δίνουν τα μέσα για να είμαστε αποτελεσματικοί και να δουλεύουμε με ασφάλεια. Στις φωτιές “σκορπίζουμε” σε όλη τη χώρα δουλεύοντας διπλοβάρδιες. Πήραν από τις υπηρεσίες μας άτομα για τα ιδιωτικά αεροδρόμια και τους αυτοκινητόδρομους και δεν τα αντικατέστησαν».

 

Πηγή: 902

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment