PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Για γέλια το κυβερνητικό τρικ με τις δύο εκδοχές του προσχεδίου


«Ο φετινός προϋπολογισμός αποδεικνύει πως, όπως και στην κρίση, έτσι και στην ανάπτυξη, ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για να βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα και να διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου» υποστηρίζει το ΚΚΕ, μετά την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του Κράτους στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως αναφέρει, «μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να επωμίζονται τα βάρη του προϋπολογισμού, με εξαντλητικούς έμμεσους και άμεσους φόρους, με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών, με διαιώνιση των ελλείψεων σε σχολεία, νοσοκομεία, δήμους κλπ. Όσο κι αν ψάξει κανείς, θα δυσκολευτεί να βρει διαφορές ουσιαστικής ανακούφισης των εργαζόμενων ανάμεσα στο φετινό προσχέδιο του προϋπολογισμού και σε όλους τους προηγούμενους».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το κυβερνητικό τρικ να καταθέσει δύο εκδοχές του προσχεδίου – ένα με και ένα χωρίς τις επιπρόσθετες περικοπές των συντάξεων – είναι για γέλια. Πρώτα πρώτα αποδεικνύει τη διαιώνιση της σκληρής εποπτείας στη “μεταμνημονιακή” περίοδο και πως η περιβόητη ελευθερία άσκησης οικονομικής πολιτικής ήταν ένα ακόμα πολιτικό ψέμα του κ. Τσίπρα.

Κυρίως, όμως, έχει μικρή σημασία από ποια τσέπη του λαού θα έρθουν οι νέες περικοπές. Ακόμη και στην εκδοχή της μη μείωσης των συντάξεων, η εξισορρόπηση θα προέλθει απ’ την περικοπή κάποιων παροχών, που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας του. Σε κάθε εκδοχή ο λαός βγαίνει εξ ίσου χαμένος, για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία και τα κέρδη των μονοπωλίων».

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι «κριτήριο του λαού δε μπορεί να είναι ούτε τι άλλο θα χάσει, ούτε από πού θα το χάσει. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλει μπροστά τις ανάγκες του και να διεκδικήσει αναπλήρωση όσων έχασε τα προηγούμενα χρόνια και όσων δικαιούται για να ζήσει με αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment