PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κινητοποιήσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες


Σήμερα ξεκινά ο καινούργιος κύκλος ταλαιπωρίας, αφού οι υπάλληλοι των ΜΜΜ ανακοίνωσαν τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αττική, έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα:

– Σήμερα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το Μετρό και ο Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5:00 έως τις 8:00 το πρωί και από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τo τραμ θα ακινητοποιηθεί από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα.

– Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα μέσα μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 10:30 το βράδυ.

– Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

– Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

– Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr

“Αδικαιολόγητες” χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ο κ. Δημήτρης Ρέππας σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται “εν ονόματι κάποιου φόβου” που έχουν οι εργαζόμενοι, τον οποίο χαρακτήρισε “ανεξήγητο”. Διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιακών φορέων και το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των υπαλλήλων στους συγκοινωνιακούς φορείς, αλλά, όπως είπε, “πρέπει να εξασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων”.

Τόνισε δε πως είναι αδιανόητο να καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες τα τεράστια ελλείμματα, λόγω κακοδιαχείρισης, κακού σχεδιασμού, αδικαιολόγητου υψηλού λειτουργικού κόστους, που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα. Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός, ώστε στο τέλος του 2011 οι οργανισμοί αυτοί, οι οποίοι θα συνεχίζουν να επιδοτούνται σε ένα λογικό ποσοστό όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν θα παρουσιάζουν ελλείμματα σε αυτά τα μεγέθη, όπως τα τελευταία χρόνια.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας η αναδιάρθρωση κρίθηκε αναγκαία για λόγους επιχειρησιακούς και βελτίωσης της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα συζητήσει, ενόψει αυτής της πρωτοβουλίας, με τους εργαζόμενους το σχέδιο, όταν καταλήξει στην τελική πρότασή της, η οποία και θα λάβει την μορφή του κατάλληλου σχεδίου νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, τον Ιανουάριο.

Κανονικά οι πτήσεις

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα βρέθηκε λύση σχετικά με το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων της Ολυμπιακής.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Ρέππας, τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποφασίστηκε τότε, το σύνολο των πιλότων και μηχανικών, να τοποθετηθούν στην ΥΠΑ. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί, μόνο στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment