PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Μαρτίου οι Δήμαρχοι της Αττικής


Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η Αυτοδιοίκηση αγωνίζεται για την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Μαρτίου οι Δήμαρχοι της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, οι Δήμοι της Αττικής την ίδια μέρα παρέμειναν κλειστοί από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Αντιπροσωπεία των Δημάρχων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Γιαννίτση και τον Υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο και ζήτησε την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης και τη στήριξη των κοινωνικών δράσεων της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.

Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.

Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.

Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επανέλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθούν τα 450 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η αιφνίδια μείωση των ΚΑΠ θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στις λύσεις σε θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που δίνει το πολυνομοσχέδιο που χθες Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Νίκου Σαράντη εκτίμησε ότι οι διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων με στόχο τη διασφάλιση της εξυπηρέτησης των πολιτών πρέπει να συνεχιστούν και να πάρουν πανελλήνιο χαρακτήρα.

Για το σκοπό αυτό καλεί την ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ όλης της χώρας σε κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων από κάθε θεσμικό όργανο. Αντικείμενο της σύσκεψης να είναι ο συντονισμός των ενεργειών των Δήμων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment