PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Περιστέρι για την εργατική Πρωτομαγιά


Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι από το ΠΑΜΕ, όπου οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία».

Τα σωματεία από την περιοχή της δυτικής Αθήνας που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση βρωντοφωναξαν «Ψηλά τις σημαίες, ψηλά τις γροθιές».

Πριν τη συγκέντρωση, αυτοκίνητα με σημαίες του ΠΑΜΕ και κορναρίσματα μετέφεραν στις εργατογειτονιές του Περιστερίου το σύνθημα του φετινού αγωνιστικού εορτασμού: «Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός».

Εργαζόμενοι κράταγαν πανό του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), του Παραρτήματος Δυτικής Αθήνας του Συνδικάτου – Επισιτισμού – Τουρισμού, του Παραστήματος Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Παραρτήματος Δυτικών Περιοχών του Συνδικάτου ΟΤΑ και της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ενώ μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) είχαν πικέτες.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Χρήστος Ματζώρος, μέλος του προεδρείου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος τόνισε πως με τις σημερινές συμβολικές τους κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Παράλληλα, η συγκέντρωση αποτελεί φόρο τιμής στα θύματα της εργατικής τάξης που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά είναι και κάλεσμα για άμεση πάλη και αγώνα, για να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι την κρίση.

Η συμβολική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να τραγουδάνε τη «Διεθνή», με υψωμένες γροθιές. Μετά τη συγκέντρωση έγιναν δύο μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις γειτονιές του Περιστερίου.

Με τήρηση αποστάσεων η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Με τήρηση των αποστάσεων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ παρατάχθηκαν σε διάταξη μπροστά από τη Βουλή για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

«Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Με μέτρα και μέσα προστασίας όπως μόνο οι εργαζόμενοι γνωρίζουν» αναφέρει ανάρτηση του ΠΑΜΕ στο Twitter.

Παράλληλα με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που κάτω από το φετινό σύνθημα ‘να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός’, συμμετείχαν και διαδήλωσαν με συμβολικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της χώρας»

«Χαιρετίζουμε επίσης τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες που βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ θα ήθελαν να βρίσκονται εδώ μαζί μας, να διαδηλώνουμε μαζικά όπως κάθε χρόνο από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας την παγκόσμια μέρα αγώνα της εργατικής τάξης. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία και ταυτόχρονα ενάντια στα καθημαγμένα συστήματα υγείας ακόμα και των πιο ‘αναπτυγμένων’ καπιταλιστικών χωρών» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επισημαίνει ακόμη πως «για τους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών η πανδημία έχει μετατραπεί σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων».

«Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο όσοι έχουν συμφέρον υπερασπίζονται ένα τέτοιο σάπιο σύστημα: Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους και μέσα σε αυτούς η συνδικαλιστική ελίτ, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που σε συνθήκες πανδημίας ο πρόεδρος της ειρωνεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων. Δεν μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς» καταλήγει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment