PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ATM Τήλος, Κάσος και Λειψοί


Με τη μοναδική τράπεζα που διατηρεί ΑΤΜ σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς να ανακοινώνει την αποχώρησή της, οι κάτοικοι και οι τουρίστες των τριών μικρών νησιών των Δωδεκανήσων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση.

«Η ταλαιπωρία, κυρίως για τους περίπου 700 μόνιμους κατοίκους, θα είναι πολύ μεγάλη, καθώς θα πρέπει να πηγαίνουν στη Λέρο ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή», καταγγέλλει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι μαζί με τους δημάρχους της Τήλου και της Κάσου έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα. Όπως είπε έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα εξεταστεί.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στα τρία νησιά ζήτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2018 να αναγκάζονται οι κάτοικοι των μικρών νησιών να ταξιδεύουν ώρες σε άλλα νησιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έστω και μία απλή τραπεζική συναλλαγή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment