PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ευγνώμων» που κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από Covid-19


Διάγγελμα απεύθυνε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια ασυνήθιστη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ, προτού ακόμη να ξημερώσει, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Ο Κιμ ευχαρίστησε τον στρατό επειδή βοήθησε τη χώρα να ανασυγκροτηθεί μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι, ενώ επαίνεσε και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αποφευχθεί κάποια έκρηξη των κρουσμάτων του Covid-19.

Δηλώνοντας «ευγνώμων» επειδή, όπως είπε, κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, υποστήριξε ότι η πανδημία του Covid-19 «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό». Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και «οι λαοί των δύο Κορεών θα ενώσουν ξανά τα χέρια».

Η σημερινή επέτειος γιορτάζεται στη Βόρεια Κορέα με σειρά συναυλιών και φεστιβάλ και παρακολουθείται στενά, αφού θεωρείται μια ευκαιρία για τον Κιμ να μεταφέρει μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας του.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας άρχισε να μεταδίδει εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση, λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εικόνα μιας προπαγανδιστικής αφίσας, με τρεις Βορειοκορεάτες να κρατούν το σφυρί, το δρεπάνι και το πινέλο, τα σύμβολα του καθεστώτος, και το σύνθημα «Η μεγαλύτερη νίκη για το μεγάλο κόμμα μας».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment