PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Κιθάρα του Μπομπ Ντίλαν πωλήθηκε σε δημοπρασία


Κιθάρα, με την οποία ο Μπομπ Ντίλαν έπαιξε σε σημαντικές συναυλίες τη δεκαετία του 1970, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 400.000 δολαρίων.

Ο Οίκος δημοπρασιών «Heritage Auctions», στο Ντάλας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο αγοραστής, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, κατέβαλε το Σάββατο το ποσό των 396.500 δολαρίων για την ακουστική κιθάρα του 1963 Martin D-28 του Αμερικανού τραγουδιστή – τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών, ο Ντίλαν έπαιξε με τη συγκεκριμένη κιθάρα στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Τζορτζ Χάρισον για τους πρόσφυγες του Μπαγκλαντές στη Νέα Υόρκη το 1971 και στην περιοδεία του, Rolling Thunder Revue, που διήρκησε από τον Οκτώβριο του 1975 έως τον Μάιο του 1976.

Η κιθάρα πωλήθηκε από τον Λάρι Κραγκ, ο οποίος ήταν ο επισκευαστής των μουσικών οργάνων του τραγουδιστή. Η αρχική απόδειξη αγοράς του 1977 δείχνει ότι ο Κραγκ την είχε αγοράσει από τον Ντίλαν έναντι 500 δολαρίων.

Μία Fender Stratocaster, με την οποία ο θρύλος της ροκ έπαιξε το 1965 στο Newport Folk Festival, όταν άρχισε να χρησιμοποιεί ηλεκτρική κιθάρα, πωλήθηκε έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το 2013.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment