PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κεντρική ομιλία Δημήτρη Κελάφα στην Εθν. Αντιστάσεως


Ο υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό “Περιστέρι για όλους” κ. Δημήτρης Κελάφας, μίλησε απόψε, σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, στην Εθν. Αντιστάσεως.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, με το συνδυασμό “Περιστέρι για όλους” κ. Δημήτρης Κελάφας, μίλησε απόψε, σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, στην Εθν. Αντιστάσεως. Ο κ. Κελάφας, καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και παρουσιάστηκαν, όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κελαφά:

“Είμαστε, η μεγαλύτερη παρέα στην πόλη! Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την τιμή που μου κάνετε απόψε. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας.

Αυτή την σχέση θα την τιμήσω και θα την σεβαστώ. γιατί ό,τι έλαβα και ό,τι παίρνω από εσάς καθημερινά είναι πολύτιμο. Είναι μοναδικό Μαζί ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια δημιουργώντας ένα κίνημα πολιτών με όραμα που θα υπηρετεί τους ανθρώπους και όχι τα συστήματα και τους μηχανισμούς. Έχουμε αποκτήσει όραμα, σχέδιο και προοπτική νίκης. Τώρα είμαστε πολλοί. Και ώρα με την ώρα μέρα με την μέρα γινόμαστε περισσότεροι. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Σήμερα ο τόπος μας βιώνει τα δεινά μιας απίστευτης οικονομικής κρίσης. Πλήττονται, οι νέοι από την ανεργία και την έλλειψη ελπίδας, τα νοικοκυριά από την ακρίβεια, η τρίτη ηλικία από την αδιαφορία Παντού βασιλεύει η αναξιοκρατία, η διαφθορά, ο κομματισμός, η πελατειακή σχέση. Αν δεν ενεργοποιηθεί η βάση της κοινωνίας να είστε σίγουροι δεν θα αλλάξει τίποτα. Αυτοί που δημιούργησαν και εκείνοι που διαχειρίστηκαν προβλήματα, δεν είναι ικανοί για να τα λύσουν. Ανθρώπους νέους, άφθαρτους, ανεξάρτητους, αδέσμευτους χρειάζεται αυτός ο τόπος. Αυτοί χρειάζονται και αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν. Εδώ μεγαλώσαμε, ζήσαμε και δεθήκαμε με τον τόπο, τον αγαπάμε και τον πονάμε. Δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν ξεπουλάμε τίποτα. Δεν περιμένουμε άλλο. Βγαίνουμε μπροστά και ζητάμε τα καλύτερα. Ζητάμε ελπίδα και θέση στο μέλλον. Ζητάμε ό,τι μας αξίζει Το Περιστέρι είναι για όλους εμάς ο δικός μας τόπος. Τόσο μεγάλο στα όρια μιας χώρας, τόσο μικρό, στα μέτρα ενός χωριού. Περιμένουμε καρτερικά εδώ και χρόνια τις υποσχέσεις που δεν έγιναν πράξεις. Πέρασαν τα χρόνια και ακόμα περιμένουμε. Έμειναν οι υποσχέσεις, εξαφανίστηκαν οι πράξεις Υποσχέθηκαν και δεν έκαναν πράξη, την δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Γιατί η ανθρωπιά δεν νίκησε!!!

Υποσχέθηκαν και δεν έκαναν πράξη ένα κέντρο υγείας, σε κάθε συνοικία. Γιατί η ανθρωπιά δεν νίκησε!!! Υποσχέθηκαν και δεν έκαναν όμως πράξη την παραχώρηση του Μπουρναζίου στους κατοίκους του Υποσχέθηκαν την απόκτηση δεσμευμένων χώρων για νέες πλατείες αλλά και πολλά άλλα. Λοιπόν ΝΑΙ κύριε Παχατουρίδη συμφωνώ με το σύνθημα σου “Η ανθρωπιά θα νικήσει. Όχι η απανθρωπιά!!!

Ναι κύριε της διοίκησης, η ανθρωπιά θα νικήσει. Εσύ όμως θα χάσεις. Θα χάσεις γιατί την ανθρωπιά που επικαλείσαι δεν την υπηρετείς θα χάσεις γιατί δεν την εκπροσωπείς. Μόνο την οικειοποιείσαι. θα χάσεις γιατί βούτηξες την πόλη στα δανεικά. Γιατί οδήγησες τους Περιστεριώτες σε κατά κεφαλήν χρέος 7000 ευρώ, για να διαφημίζεις το πρόσωπο σου. Υποθήκευσες το μέλλον των παιδιών μας για να στήνεις, φιέστες που θα καταλήγουν στο δικό σου χειροκρότημα. Δημιούργησες πανάκριβες βραδιές μουσικών αστέρων μόνο και μόνο για να τις ανοίγεις εσύ.

Πλήρωνες υπηρεσίες και γραφεία, για να χορεύεις ζεϊμπέκικο στην τηλεόραση. Ο Περιστεριώτης όμως κουράστηκε να σου χτυπάει παλαμάκια. Σπαταλούσες τσουβάλια ευρώ για να εγκαινιάσεις το εγκαινιασμένο. Ανακατασκεύαζες πλατείες και τις διαφήμιζες με μακέτες και πανάκριβες φωτιζόμενες πινακίδες. Ποτέ, πουθενά, ένας δήμαρχος δεν ξόδεψε τόσα πολλά για να προπαγανδίσει τόσα λίγα. Ποτέ και πουθενά δεν σπατάλησε τόσα χρήματα για να προβάλλει τον εαυτό του. Ποτέ και πουθενά ένας δήμαρχος δεν “πούλησε” την ανακατασκευή πιο ακριβά και από την κατασκευή. Αυτή η διοίκηση πρόσφερε τελικά στους Περιστεριώτες πολύχρωμες μακέτες και ασπρόμαυρη ζωή. Ασπρόμαυρη ζωή στην Νέα Ζωή, στον Λόφο, στο Ρουπάκι, στην Αγια Αναστασία, στον Άγιο Βασίλη πού έστησε σπαστήρα εκατομμυρίων ευρώ και τον διαφήμιζε για όαση πρασίνου. Ασπρόμαυρη ζωή για τους νέους που είναι άνεργοι για χρόνια, την ίδια ώρα που η διοίκηση ζητούσε και συνεχίζει να ζητά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να τακτοποιήσει “δικά της” παιδιά.

Ασπρόμαυρη ζωή, στην Πελοπίδα, την Πελασγίας την Αγίου Ελευθερίου, που καμία μητέρα δεν μπορεί να τσουλήσει το καροτσάκι του παιδιού της, κανένας γέροντας δεν μπορεί να περπατήσει σε πεζοδρόμιο, κανένας πολίτης με αναπηρία δεν μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια. Αυτός ο Δήμαρχος, οικειοποιήθηκε όλα τα έργα. Τα χρεώθηκε όποιος και αν τα έκανε, Ιδιώτες, νομαρχία, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΥΠΕΧΩΔΕ, όλα ήταν δικά του, όλα τα έκανε εκείνος. Όταν το μετρό έφτανε στην Θηβών ήταν ασφαλώς δικό του έργο. Και μόλις το μετρό, απέφευγε την Ανθούπολη, ήταν επιλογή της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ .

Έτσι ενέπαιξε τον κόσμο. Έτσι τον κορόιδευε. Έτσι έστησε το δικό του παιχνίδι με τους δημότες. Του άρεσε να φτιάχνει το μεγαλύτερο το καλύτερο, το πιο ψηλό το πιο στρογγυλό. και χάναμε κάθε μέρα το πιο ανθρώπινο. Έστηνε τους παρουσιαστές και καθόταν και εκείνος μπροστά στην κάμερα κάθε πρωί. Νάρκισσος σε τηλεοπτικό καθρέφτη. Και όταν πρόσφατα παρουσιάστηκε σε πραγματικό ντιμπειτ με κανόνες και αντικειμενικότητα, άρχισε να καταγγέλλει την δημόσια τηλεόραση που τον εμφάνισε σφετεριστή και αποχώρησε μαινόμενος. Οι Περιστεριώτες, ενημερώνονται αλλά δεν καθοδηγούνται από τους κλακαδορους.

Οι Περιστεριώτες, έχουν φιλότιμο, αλάνθαστο ένστικτο, υπερηφάνεια και ωριμότητα. Σε κάθε περίπτωση οι Περιστεριώτες δεν ξεγελιούνται. Όποιος τους υποτιμήσει, το πληρώνει ακριβά. Φίλες και φίλοι, έχουμε μπροστά μας έναν μονόδρομο. Να αλλάξουμε διοίκηση τώρα. Κουράστηκαν και εκείνοι που διοίκησαν, κουράστηκαν και οι Περιστεριώτες οκτώ χρόνια με τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Στην εποχή των ανατροπών, των ρήξεων και των απόλυτων αλλαγών ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε ό,τι δεν πήραμε να σταματήσουμε ότι μας σταμάτησε. Το Περιστέρι για όλους είναι μια αδέσμευτη παράταξη, πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Μακριά από συστήματα και μηχανισμούς, από διαπλοκές και διασυνδέσεις.

Δεν έχει επίσημους ή ανεπίσημους χορηγούς, δεν υποστηρίζεται αλλά και δεν ελέγχεται από συμφέροντα. Στο τηλεφωνικό μας κέντρο προηγείται ο δημότης. Όποιος άλλος και αν μας καλέσει θα παραμείνει στην αναμονή. Αυτοί είμαστε και έτσι θα παραμείνουμε. Φίλες και φίλοι από την 14η Νοεμβρίου ξεκινάμε να χτίζουμε τα ‘θέλω” μας. Αυτά που εσείς θέλετε και εμείς θέλουμε είναι κοινά. Τα “θέλω” αυτά είναι οι προτεραιότητες μας. Θέλουμε διαφάνεια παντού.

Στα περιουσιακά στοιχεία των εκπροσώπων της νέας διοίκησης. Στα οικονομικά του δήμου, στην εκτέλεση και τον ορισμό των έργων, που πρέπει επιτέλους να γίνονται με διαγωνισμούς και όχι με αναθέσεις. Θέλουμε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ανοιχτή διαβούλευση, άμεση δημοκρατία Θέλουμε πεζοδρόμους, ασφαλείς δρόμους, λιγότερο αυτοκίνητο και νέους χώρους στάθμευσης. Θέλουμε, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, αρωγή στον άνεργο, σεβασμό στα άτομα με αναπηρία και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θέλουμε τον δήμο μας λειτουργικό με εργαζόμενους παραγωγικούς που να αντιμετωπίζονται με αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Θέλουμε πράσινο και πλατείες.

Θέλουμε το Άλσος στολίδι της πόλης και όχι χωματερή, το Ποικίλο προσβάσιμο, δικά μας. Θέλουμε ολοκληρωμένη ανακύκλωση σκουπιδιών, φθηνή και οικολογική ενέργεια στα κτίρια. Θέλουμε νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, και σωματεία οικονομικά υγιή με τα παιδιά μας πρωταθλητές στον αθλητισμό και την ζωή. Θέλουμε πνευματικό κέντρο, νέους χώρους έκφρασης και δημιουργίας. Θέλουμε προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας, ελεύθερη ευρυζωνική πρόσβαση σε όλο τον Δήμο. Θέλουμε, ποιότητα ζωής και ασφάλεια στην πόλη και τις γειτονιές. Θέλουμε ενίσχυση των επιχειρήσεων της πόλης, υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται. Θέλουμε επιτέλους ένα κέντρο υγείας.

Αυτά που ζητάμε είναι τα στοιχειώδη. Τα περιμένουν, τα παιδιά μας, τα αξίζουν τα εγγόνια μας. Βρίσκομαι ενώπιον σας και σας κοιτάζω έναν προς έναν και όλους μαζί. Αν ζητάτε, διαφορετικό ύφος και ήθος αξίζει να βαδίσουμε μαζί. Αν ζητάτε συναίσθημα στην πολιτική, εντιμότητα στην διοίκηση, αν θέλετε αξίες και κανόνες, ελάτε να περπατήσουμε παρέα Αν θέλετε νέους ανθρώπους, αν ζητάτε ανατροπές και ρήξεις με ό,τι μας πλήγωσε, για όσο μας πλήγωσε ελάτε να πορευτούμε δίπλα, δίπλα.

Αυτό το ταξίδι μαζί το ονειρευτήκαμε και μαζί θα το ολοκληρώσουμε. Να τα αλλάξουμε όλα γύρω μας αλλά να μην αλλάξουμε εμείς. Αυτό είναι το στοίχημα. Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ο Δημήτρης που γνωρίσατε. Είμαι ο Δημήτρης που πιστεύει στην φιλία και στον άνθρωπο. Αυτή την σχέση δεν την ανταλλάσω με τίποτα. Την γειτονιά που με στήριξε θα την στηρίξω, την πόλη που με τίμησε εγώ να ξέρετε ότι θα την τιμήσω. Την πίστη σας θα την κάνω εμπιστοσύνη Σας χρωστάω πολλά. Ευχαριστώ πολύ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment