PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κελάφας: «Διαπαραταξιακή συνεννόηση για την μεγάλη ανεργία στην πόλη»


Οι επιλεκτικές προσκλήσεις της διοίκησης για διαπαραταξιακή συνεννόηση, τουλάχιστον εμάς δεν θα μας αφήσουν ποτέ αδιάφορους ή αρνητικούς αρκεί να βοηθούν τον ίδιο τον πολίτη και κανέναν… άλλον.

Οι επιλεκτικές προσκλήσεις της διοίκησης για διαπαραταξιακή συνεννόηση, τουλάχιστον εμάς δεν θα μας αφήσουν ποτέ αδιάφορους ή αρνητικούς αρκεί να βοηθούν τον ίδιο τον πολίτη και κανέναν… άλλον.

Διερευνώντας τις δυνατότητες δημιουργικής δράσης απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, εντοπίσαμε στο διαδίκτυο ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».

Για τον Δυτικό Τομέα (Δήμοι Αιγάλεω, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Αγίων Ανάργυρων και Καματερού) το ποσό του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 5.906.250.00. και ο Δήμος μας (βάση των χαρακτηριστικών του), ενδέχεται να λάβει το μεγαλύτερο μέρος του.

Τα κριτήρια του συγκεκριμένοι προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας, περιλαμβάνουν μοριοδότηση προκειμένου να ανακουφιστούν άνεργοι οι οποίοι πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Οι άνεργοι του Περιστερίου, πρέπει να απορροφηθούν στην εργασία με κριτήρια την εργασιακή και οικογενειακή τους κατάσταση και όχι με τις γνωστές πελατειακές και κομματικές αντιλήψεις.

Σε καιρούς όπου οι αδύναμες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση ο Δήμος Περιστερίου οφείλει να αξιοποιήσει όσο και όπως μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να βοηθήσει όσους περισσότερους συμπολίτες μας με κριτήρια αντικειμενικά και ανθρώπινα.

Τώρα που οι άνεργοι της πόλης αυξήθηκαν , τώρα που η πόλη θυμίζει περασμένες δεκαετίες, χρειάζεται η φροντίδα του Δήμου.


Κοντά στα αιτήματα των «Άνεργων Περιστερίου»

Τα αιτήματα των ανθρώπων που βρίσκονται πληγωμένοι από την ανεργία είναι και φυσιολογικά και δικαιολογημένα. Κατατέθηκαν με αγωνία στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο από τον σύλλογο «Άνεργοι Περιστερίου».

Ορισμένα από τα αιτήματα τους πρέπει άμεσα να γίνουν προτεραιότητες:

– Να συμπεριλαμβάνονται έστω και σε επιλεγμένες (αν χρειάζεται) περιπτώσεις τα παιδιά των ανέργων στους Δημοτικούς Σταθμούς.

– Να απαλλάσσονται από τα τροφεία εκείνοι οι γονείς που ενδιάμεσα της χρονιάς βρεθούν ξαφνικά χωρίς εργασία.

– Να απαλλάσσονται οι άνεργοι από τα δημοτικά τέλη.

– Να λαμβάνουν οι άνεργοι δωρεάν περίθαλψη στο κέντρο Υγείας Περιστερίου και σε όποιον οργανισμό υγείας εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου, εμφανίζοντας την κάρτα ανεργίας και το βιβλιάριο ασθενείας ακόμη και αν αυτό δεν είναι θεωρημένο.

– Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο που θα παρέχει σε ανέργους τρόφιμα και είδη ανάγκης σε τιμές κόστους.

– Να προσφέρεται σε ανέργους και στις οικογένειες τους δωρεάν πρόσβαση σε πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου, όπου η είσοδος συνδέεται με την καταβολή εισιτηρίου.

Η πιο άγρια τρομοκρατία είναι εκείνη που δημιουργεί η αδυναμία ενός ανθρώπου να βρει εργασία για να αγοράσει με αξιοπρέπεια γάλα στα παιδιά του.
Ζούμε μια εποχή όπου όλοι (εμείς και οι γύρω μας) είμαστε «υποψήφιοι» άνεργοι. Πρέπει να βρεθούμε αλληλέγγυοι σε ένα πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα μας επηρεάσει όλους.

Εμείς θα είμαστε ενεργοί σε κάθε προσπάθειας για την ανακούφιση των άνεργων της πόλης μας, Είμαστε και θα παραμείνουμε πιστά δίπλα στον άνεργο Περιστεριώτη, τώρα που μας χρειάζεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment