PeristeriNews.gr
Καιρός

Καύσωνας και μεταφορά σκόνης


Αρχικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ, που από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια του Σαρωνικού η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, οπού τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και στα νοτιά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα βόρεια, οπού αργά το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος και μονό στα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα προς την Τρίτη θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Καιρός: Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Leave a Comment