PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από 29χρονο


Στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε ένας 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική Επικράτεια χρήστης του Διαδικτύου, ο οποίος, κάνοντας χρήση δύο ηλεκτρονικών ιχνών και αποκτώντας πρόσβαση σε θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό δύο αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση Διαδικτύου του 29χρονου.

Σε έρευνα προχθές στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι, καθώς και πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ προέκυψε και η διακίνησή τους μέσω Διαδικτύου.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment