PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κατηγορούμενος για τρομοκρατία ο δράστης της Ουτρέχτης


Αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία θα βρεθεί ο δράστης της επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης, ο οποίος θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου. Εκτός από το κίνητρο της τρομοκρατίας, οι ολλανδικές αρχές ερευνούν εάν ο 37χρονος Γκοκμέν Τανίς είχε και άλλα προσωπικά κίνητρα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Γκοκμέν Τανίς που έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ενήργησε μόνος στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη, όμως η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο τραμ. Ο Τανίς κατάφερε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη επτά ώρες μετά.

Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι ο δράστης έδειχνε να σημαδεύει μία συγκεκριμένη γυναίκα στο τραμ και στη συνέχεια πυροβολούσε όσους προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.

Ο Τανίς είχε παρουσιαστεί αυτόν τον μήνα στο δικαστήριο κατηγορούμενος για βιασμό και μεταξύ άλλων η αστυνομία γνώριζε ότι απειλούσε να σκοτώσει μία γυναίκα.

Οι Ολλανδοί ερευνητές πάλι υποστηρίζουν ότι βρήκαν ένα γράμμα στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης, το οποίο αποτελεί έναν από τους λόγους που εξετάζουν σοβαρά το κίνητρο της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment