PeristeriNews.gr
Οικονομία

Καταργούνται «ΑΓΡΟΤΗΜΑ» και «ΟΠΕΠ»


Την κατάργηση των ανωνύμων εταιρειών “ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.” και “ΟΠΕΠ Α.Ε.” και την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων αποφάσισε η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Την κατάργηση των ανωνύμων εταιρειών “ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.” και “ΟΠΕΠ Α.Ε.” και την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων αποφάσισε η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, αναφέρονται τα εξής: “Η Επιτροπή, αφού εκτίμησε όλα τα στοιχεία, που τέθηκαν υπόψη της, αποφάσισε:

α) την κατάργηση της εταιρίας “ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.” η οποία συστάθηκε το 2009 και χρησίμευσε ως όχημα για ευρείας έκτασης σπατάλη αλλά και πληθώρα παράνομων προσλήψεων. Ειδικότερα την 26η Αυγούστου 2009 συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται σε 20, περίπου, ευρώ, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 450.000€,

β) την κατάργηση της εταιρίας “ΟΠΕΠ Α.Ε.”, στην οποία μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000€ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000€ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000, ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Η κατάργηση του ΟΠΕΠ ΑΕ έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του διοικητικού της συμβουλίου”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment