PeristeriNews.gr
Οικονομία

Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί


Τροπολογία μέσω της οποίας καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία, «με τις προτεινόμενες διατάξεις του πρώτου άρθρου αντικαθίστανται τα άρθρα 91 και 93 του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα (ν.2960/2001, Α’ 265) και καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) με συντελεστή είκοσι (20) ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος, που επιβάλλεται στα προϊόντα του άρθρου 90 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ήτοι στο κρασί» και συνεχίζει «η κατάργηση το εν λόγω Ε.Φ.Κ. προτείνεται για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του κρασιού με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής του».

Η κατάργηση θα ισχύσει από τις αρχές του νέου έτους (σ.σ. 1/1/2019) και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες στον κρατικό προϋπολογισμό υπολογίζονται στα 28 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, την ικανοποίηση του για την κατάθεση της τροπολογίας, μέσω της οποίας μηδενίζεται ο συντελεστής του φόρου στο κρασί, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment