PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Καταργήθηκε η φωνητική αναζήτηση «OK Google»


Με την πρόσφατη κυκλοφορία του Google Chrome 46, ο γίγαντας αναζήτησης έχει αφαιρέσει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά του browser, το φωνητικό βοηθό αναζήτησης «OK Google».

Το χαρακτηριστικό προστέθηκε στον Chrome 35 πίσω τον Μάιο του 2014 και μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης για τον υπολογιστή. Ο φωνητικός βοηθός ήταν ήδη ενσωματωμένος μαζί με τις προεπιλεγμένες εφαρμογές της Google για Android συσκευές.

H εταιρεία το έχει αφαιρέσει από όλες τις εκδόσεις του Chrome που τρέχουν σε Windows, Mac και Linux, με την ίδια εξήγηση που έδωσε πριν από λίγες ημέρες, όταν αφαίρεσε και το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Ένα τεράστιο σκάνδαλο περιέβαλε τον βοηθό «OK Goοgle» τον περασμένο Ιούνιο, όταν φάνηκε ότι το Chromium project, η επίσημη πλατφόρμα δοκιμών του Chrome, κρυφά κατέβαζε ένα δυαδικό πακέτο στις διανομές για λειτουργικό Linux, ώστε να μπορεί να υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Δεδομένου ότι η κοινότητα του Linux είναι χτισμένη πάνω σε ανοικτό κώδικα, η πρακτική αυτή προκάλεσε οργή απέναντι στην εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε αργότερα να αφαιρέσει το «OK Goοgle» εντελώς.

Τώρα, η εταιρεία το έχει αφαιρέσει από όλες τις εκδόσεις του Chrome που τρέχουν σε Windows, Mac και Linux, με την ίδια εξήγηση που έδωσε πριν από λίγες ημέρες, όταν αφαίρεσε και το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Βασικά, η λειτουργία αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε αρκετά για να δικαιολογήσει τη θέση της στον πηγαίο κώδικα του προγράμματος περιήγησης, ο οποίος όλο και μεγαλώνει με κάθε νέα έκδοση.

Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι δεν έχουν όλοι οι χρήστες μικρόφωνα διαθέσιμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή τους και οι περισσότεροι χρήστες αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα από τα smartphones τους και όχι από τους φορητούς υπολογιστές τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment