PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Καταπολέμηση κουνουπιών στη Δυτική Αθήνα για 2019


Σε ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών ενημερώνει για την έναρξη του προγράμματος στην καταπολέμηση των κουνουπιών στη Δυτική Αθήνα για την καινούργια χρονιά. Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, σας ενημερώνουμε ότι :

  • Η εφαρμογή του προγράμματος για το 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 16-11-2018

Για το 2019 σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η αρμόδια Δ/νση Υγειονομικού ελέγχου έχει ενημερώσει- από το Νοέμβριο του 2018- τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ότι  οι ίδιοι οφείλουν να προβούν στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, την εξυγίανση του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση των δημοτών και όπου κρίνεται αναγκαίο την υλοποίηση  συμπληρωματικών έργων προνυμφοκτονίας, παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια.
  • Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες για έλεγχο ύπαρξης ή όχι προνυμφών στις 28-02-2019 και στις 07-03-2019 στις περιοχές που θα διενεργηθούν προνυμφοκτονίες από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία. Κατά τη δεύτερη δειγματοληψία βρέθηκε μόνο μία προνύμφη.
  • Η έναρξη του νέου προγράμματος για το 2019 , σε περιαστικές περιοχές και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18-03-2019 στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνητές λίμνες και κανάλια)  και στο «Ρέμα Εσχατιάς» και θα συνεχιστεί την Τρίτη 19-03-2019 στη Λίμνη Κουμουνδούρου, στο Ρέμα Αγίου Αντωνίου, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαιδαρόρεμα.

Οι κύκλοι εφαρμογών των προνυμφοκτονιών, σύμφωνα με τη σύμβαση, δύναται να ανέλθουν κατά έτος έως και είκοσι τέσσερις (24), ανάλογα με τα ευρήματα των δειγματοληψιών και τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment