PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καταιγίδα πυραύλων στη Λιβύη


Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών, επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών.

Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών, που συγκροτούν τη συμμαχία, που προσπαθεί να επιβάλει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης “έπληξαν συνοικία με κατοικίες” και προκάλεσαν “σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους”, μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και εναντίον στρατιωτικών στόχων και αμάχων στην πόλη Τζάφρα, 600 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης και στη συνοικία Ταζούρα.

Αξιωματούχοι της Λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν σήμερα τα χαράματα, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment