PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καταζητούμενος ο ιδρυτής του WikiLeaks


Η Interpol εξέδωσε σήμερα, διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.

Η Ιντερπολ εξέδωσε σήμερα, διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο 39χρονος Αυστραλός χάκερ που ίδρυσε τον ιστοτόπο που προβαίνει στις αποκαλύψεις, καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί βιασμού μιας γυναίκας και παρενόχλησης μιας δεύτερης. Ο Ασάντζ διαψεύδει τις κατηγορίες.

Η Ιντερπόλ, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα, ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν. Ο Αυστραλός ζει αρκετό καιρό το χρόνο στη Βρετανία και στη Σουηδία. Λέγεται ότι ζει σαν φυγάς και σπάνια κοιμάται δυο φορές στο ίδιο σημείο.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού εμφανίστηκε να προσφέρει άσυλο και υπηκοότητα στον Ασάντζ χθες Τρίτη, αλλά ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απέσυρε την προσφορά μερικές ώρες αργότερα, λέγοντας ότι ο Αυστραλός “δε θα έπρεπε” να είχε προχωρήσει στην παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ.

Ο Ασάντζ προανήγγειλε, μιλώντας στο περιοδικό Forbes, ότι πρόκειται να ακολουθήσουν αποκαλύψεις για μια τράπεζα, που θα ρίξουν φως “στο πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο διοίκησης, με τρόπο που θα προκαλέσει έρευνες και μεταρρυθμίσεις, υποθέτω”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment