PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια στους εργαζομένους


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης

Η κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου – τρόικας- πλουτοκρατίας, προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ακίνητα, ενέργεια, υποδομές, πραγματοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων, τύπου «εργασιακής εφεδρείας». Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη ίσως και τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά πενταετούς διάρκειας και τερατώδη τέλη σε ακίνητα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μειώσεις σε συντάξεις ανθρώπων που ήδη με δυσκολία μπορούν να επιβιώνουν. Στον ιδιωτικό τομέα, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει την εργασία τους, έχουν μειωθεί δραματικά οι αποδοχές τους και έχουν καταστρατηγηθεί αρκετά εργασιακά δικαιώματα.

Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων , οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία τη λαϊκή οικογένεια, ολοένα και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, πλήττονται καίρια τα οικονομικά των ΟΤΑ και η δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Φτάνει πια. Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις συνδικάτων και επιτροπών. Ως Δήμος, καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο, να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή συμμαχία και η αγωνιστική δράση να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής .

Οργάνωση, αλληλεγγύη, πάλη τώρα και παντού! Με μαζικές διαδικασίες και αντίστοιχες μορφές πάλης να εκφραστεί μαζικό κίνημα αντίστασης και υπεράσπισης της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από τη λεηλασία.

Το λαϊκό μαζικό ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να ξεκινήσει από το όχι στα χαράτσια, και πρέπει να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων απαιτώντας μέτρα προστασίας τους.

Τα σχολεία της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία, που η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη λόγω ελλείψεων. Το κόψιμο βασικών φαρμάκων. Καλούμε όλο το λαό της Πετρούπολης σε αγωνιστικό αναβρασμό απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που μας εξοντώνει για να μειωθούν οι ζημιές του μεγάλου κεφαλαίου . Ξεσηκωμός, παλλαϊκή οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές.

Για την ανάπτυξη ενός ταξικού μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου – κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ. Η Διοίκηση του Δήμου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment