PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καταδίκη στον πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη για υπόθεση παιδεραστίας


Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη, για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στη Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, επιβάλλοντάς του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

«Στο Εφετείο θα δικαιωθώ»

Σε δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής σημείωσε πως «η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης, καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Το σχόλιο του Μαξίμου

«Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως υποστηρίζει, «η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της Ν.Δ., στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, “μεγάλο όπλο και εργαλείο” του αρχηγού της Ν.Δ., αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της Ν.Δ. παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους “φίλους” του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment