PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καταγγελία Περιστέρι: Κάκιστη εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ


Την αγανάκτησή του μεταφέρει μέσω μηνύματος/καταγγελίας αναγνώστης που τελικά δεν βρήκε άκρη με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (Πρώην ΙΚΑ) στο Περιστέρι.

Ο αναγνώστης προσπάθησε να πάρει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της ασφάλισης της υπερήλικης μητέρας του λόγω του ότι έπειτα από το θάνατο του πατέρα, η γυναίκα έμεινε ανασφάλιστη.

Σε πρώτη φάση, και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προσπάθησε να μάθει τι ενέργειες χρειάζονται να γίνουν για να επανέλθει στην ασφάλιση η μητέρα του.

Αφού μπήκε μέσω διαδικτύου στην σελίδα του ΕΦΚΑ στο Περιστέρι άρχισε να καλεί στα τηλέφωνα που αναφέρονται στο Μητρώο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες, πάνω από 15 φορές, τα τηλέφωνα των διευθυντών, προϊσταμένων και υπαλλήλων δεν απαντούσαν με τίποτα.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από πολυήμερη προσπάθεια και επανειλημμένες κλήσεις να βρει μια εργαζόμενο για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία αφού άκουσε το πρόβλημα τον ενημέρωσε πως πρέπει να γράψει το πρόβλημά του στο site του ΕΦΚΑ και εκείνοι θα τον καλούσαν μετά.

Ο μεσήλικας άνδρας την ενημέρωσε πως έχει μέτρια γνώση από υπολογιστές και πως θα ήταν καλύτερο να κλείσει ένα ραντεβού και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες με φυσική παρουσία αλλά και πάλι η υπάλληλος του ΕΦΚΑ του είπε πως πρέπει να θέσει το πρόβλημα του ηλεκτρονικά.

Τελικά, ο αναγνώστης καλώντας στα κεντρικά του ΕΦΚΑ, από τα οποία εξυπηρετήθηκε άμεσα, έμαθε ποια δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσει αφού πρώτα κλείσει ραντεβού(!) στο αρμόδιο υποκατάστημα.

Βάσει όλων των παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είτε δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι για ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών, είτε οι υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι αρκετοί για να εξυπηρετήσουν τον φόρτο εργασίας, είτε έχουν επαναπαυθεί στη θέση τους και κάνουν μόνο λίγα και καλά…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment