PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καταγγελία για παραπλανητικές εκπτώσεις στο Περιστέρι


Πολλοί από εμάς περιμέναμε τις εκπτώσεις, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν στις 31 Αυγούστου, προκειμένου να ξοδέψουμε λιγότερα χρήματα στις αγορές μας, προς όφελος του προϋπολογισμού μας.

Όμως, κατά την διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, πολλά καταστήματα δεν τηρούν τις οδηγίες και τις διατάξεις των αρχών.

Έπειτα από καταγγελία που λάβαμε από συμπολίτισσα μας, κατάστημα του Περιστερίου πωλούσε ένδυμα στην ίδια τιμή πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων αφού είχε ανεβάσει την αρχική τιμή.

Εδώ λοιπόν πρέπει να διευκρινίσουμε πως ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο, ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο, για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας, κατά το διάστημα των εκπτώσεων αλλά και γενικότερα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή όπου τηρείται βάση καταγγελιών, μέσω της ιστοσελίδας της www.1520.gov.gr, με τη χρήση ηλεκτρονικής φόρμας στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment