PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καταγγελία από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου


Επιστολή καταγγελίας από την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου με αφορμή την την καταδικαστική απόφαση σε βάρος μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος πρωτοπόρων-αγωνιστών, μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας  της εταιρείας «AMCROM Ρωμανάς Κ. – Μυλωνάς Α. & Σια ΟΕ» στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καταδίκασε στις 4/5/18, δυο συνδικαλιστές σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της πρόσκλησης ελαφριάς σωματικής βλάβης, παρότι η κατηγορία δεν αποδείχθηκε καθόλου κατά την διαδικασία.

Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές βρίσκονταν στο πλευρό των εργαζομένων, εκφράζοντας την ταξική τους αλληλεγγύη, στη διάρκεια των πολύμηνων και πολύμορφων κινητοποιήσεων των εργαζόμενων το 2011-2012, που διεκδικούσαν την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων, με στάσεις εργασίας, επίσχεση, συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις.

Για μια ακόμα φορά οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, της κυβέρνησης και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης καταδικάζουν χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία την τίμια και ταξική δράση αγωνιστών, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ,  και επιβραβεύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.  ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

Αυτή την περίοδο εντείνεται η καταστολή από την κυβέρνηση και την εργοδοσία στην προσπάθεια τους να υπάρξει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση σπέρνει αυταπάτες για την «μεταμνημονιακή εποχή» και την «δίκαιη ανάπτυξη». Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

     Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, μέσα από τις Λ.Ε. και τα ταξικά συνδικάτα, σε κοινή δράση, ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια στις διώξεις σε βάρος των πρωτοπόρων εργατών, που σκοπό έχουν να εμποδίσουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που ολοένα διογκώνονται, εξ αιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, που φέρνει ανεργία, φτώχεια, πολέμους και μετανάστευση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment