PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατέστρεψαν 500.000 ευρώ κατά λάθος


Μισό εκατομμύριο ευρώ καταστράφηκε από λάθος. Τo απίστευτο περιστατικό συνέβη στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

Μισό εκατομμύριο ευρώ καταστράφηκε από λάθος. Τα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Λιβαδειά. Το μεγάλο χρηματικό ποσό μόλις είχε μεταφερθεί από τους υπευθύνους των χρηματαποστολών.

Τα χαρτονομίσματα βρίσκονταν μέσα σε ένα ειδικό μεταλλικό κουτί μεταφοράς χρημάτων, που ήταν παγιδευμένο με σύστημα χρωματισμού, ώστε αν τα χαρτονομίσματα πέσουν στα χέρια κακοποιών, να βαφτούν με κόκκινο χρώμα και να αχρηστευτούν.

Το παράξενο είναι ότι το σύστημα ασφαλείας λειτούργησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί ληστεία στο υποκατάστημα, με αποτέλεσμα τα χρήματα να βαφτούν και να χάσουν την αξία τους.

Οσο και αν προσπάθησαν οι υπεύθυνοι των ΕΛ.ΤΑ. να αποτρέψουν τη διαδικασία χρωματισμού των χρημάτων, δεν τα κατάφεραν, αφού το σύστημα είχε ήδη ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα να καταστρέψει όλα τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν μέσα στο ειδικό μεταλλικό κουτί.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για να εντοπιστεί η αιτία ενεργοποίησης του συστήματος. Μέχρι στιγμή πάντως κανείς από τους ανθρώπους του υποκαταστήματος δεν έχει καταλάβει τον λόγο για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας, γι’ αυτό οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να εξακριβωθεί αν υπήρξε ανθρώπινο λάθος ή αν όλα προκλήθηκαν από μια απλή βλάβη του συστήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment