PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κατέβηκε η ελληνική σημαία από το Πατριαρχείο


Μετά από δεκάδες χρόνια, στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων δεν κυματίζει η ελληνική σημαία.

Μετά από δεκάδες χρόνια, στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων δεν κυματίζει η ελληνική σημαία.

Μετά από εντολή του πατριάρχη Θεόφιλου και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από δεκάδες ιεράρχες, η γαλανόλευκη κατέβηκε από τον ιστό.

Μάλιστα, αυτό συνέβη τις παραμονές της… 25ης Μαρτίου, λίγο πριν δηλαδή την επέτειο των 190 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, πριν ακόμα εξαφανιστεί η ελληνική σημαία από την αίθουσα του θρόνου του ελληνικού Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, είχε αρχίσει ήδη να διαδίδεται ότι ο έλληνας πατριάρχης συζητούσε έντονα να προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του ο Ιεροσολύμων είχε σημειώσει ότι προσπαθεί να μην ξεσηκώνει αντιδράσεις από επισκέπτες άλλων ορθοδόξων εκκλησιών, ούτε να δημιουργεί προκλήσεις, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα προσκυνήματα.

Σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη, ο Θεόφιλος είχε τονίσει ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πρέπει να είναι το Πατριαρχείο όλων των Ορθοδόξων και όχι μόνο των Ελλήνων, άρα η ελληνική σημαία είναι… πρόκληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών στους Αγίους Τόπους ανήκει στους Ρώσους και ότι λιγοστεύουν οι έλληνες επισκέπτες αλλά και οι έλληνες Πατέρες, σε αντίθεση με τους άραβες Ορθόδοξους που πληθαίνουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment