PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κατά του ορισμού εγγύησης για τον Στρος-Καν ο εισαγγελέας


Κατά του ορισμού εγγύησης για την αποφυλάκιση Στρος-Καν τάχθηκε η εισαγγελική αρχή «για διαδικαστικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Κατά του ορισμού εγγύησης για την αποφυλάκιση Στρος-Καν τάχθηκε η εισαγγελική αρχή «για διαδικαστικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη είχε φτάσει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, για την εξέταση του δεύτερου αιτήματός του να αποφυλακιστεί με εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η σύζυγός του, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, επίσης πήγε στο δικαστήριο για να παραστεί στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε με τη νεαρή γυναίκα το απόγευμα.

Και οι δύο κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του. Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει. Ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ, ήταν επίσης παρών.

Οι δικηγόροι του πρότειναν να τεθεί υπό 24ωρη παρακολούθηση και με ηλεκτρονικές συσκευές σε κατ΄οίκον περιορισμό, στο σπίτι που διατηρεί η οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση απορρίφθηκε-σύμφωνα με τους δικαστές- εξαιτίας των φόβων να επιχειρήσει να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Στρος-Καν παραιτήθηκε από τη θέση του, στην ηγεσία του ΔΝΤ χθες.

Ο ίδιος αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέχρι και 25 χρόνια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment