PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από το ΙΚΑ


Η διοίκηση του ΙΚΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών.

Η διοίκηση του ΙΚΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών, κυρίως των μεγάλων, και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (δυνατότητα να μπλοκάρει πιστώσεις οφειλετών του, οι οποίες προέρχονται από τρίτο πρόσωπο), σε όσους αδιαφορούν για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Αυτό ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι μόνο μέσω της κανονικής καταβολής επιτυγχάνεται η διασφάλιση επαρκών συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, από τα 5,7 δισ. ευρώ που είναι συνολικά οι ανείσπρακτες οφειλές τα 3,5 οφείλονται από «ζωντανές» -όπως τις απεκάλεσε- επιχειρήσεις, και θα μπορούσαν δυνητικά να εισπραχθούν. Ο ίδιος πάντως θεωρεί ως ρεαλιστικό στόχο, την είσπραξη 1,2 έως 1,5 δισ. την επόμενη πενταετία, κάτι που θα επιτρέψει την εισροή 300 εκατ. ευρώ ετησίως στα Ταμεία του ΙΚΑ.

Με τις δυο τελευταίες ρυθμίσεις οφειλών, ρυθμίστηκαν συνολικά οφειλές 252 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα 20 εκατ. ευρώ. Το ΙΚΑ προσδοκά επίσης την είσπραξη 55 εκατομμυρίων ευρώ οφειλών του Δημοσίου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment