PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας συνθετικών ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά


Μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών (captagon) που προορίζονταν μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών για χώρες της Μέσης Ανατολής εντόπισε και κατάσχεσε στο λιμάνι του Πειραιά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε συνεργασία της με την ομόλογη τουρκική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε η μεταφορά, μέσω θαλάσσης, εμπορευματοκιβωτίου (container) με περιεχόμενο ράβδους μολύβδου, το οποίο είχε ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από τη Λατάκεια της Συρίας με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το συγκεκριμένο container εντοπίστηκε, πριν μεταφορτωθεί κι αναχωρήσει, στον τελωνειακό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Περάματος, όπου ελέγχθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ.

Από τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν κατανεμημένες σε 24 παλέτες 544 ράβδοι μολύβδου, εντός των οποίων ήταν κρυμμένη μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών (captagon). Πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσεως που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη των ναρκωτικών, καθώς η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του. Επιπλέον, η νομιμότητα του φορτίου από μόνη της αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για τον περαιτέρω έλεγχό του.

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων κι έχει κατασχεθεί ποσότητα περίπου 1.000.000 χαπιών. Η διαδικασία διάνοιξής τους συνεχίζεται σε ειδικό μηχανουργικό χώρο.

Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται, σε συνεργασία με Αρχές της Τουρκίας και της Κροατίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment