PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν


Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν απόψε ότι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνταν νωρίτερα σήμερα για την παραβίαση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί με τη μεσολάβηση της Ρωσίας πριν από βία εβδομάδα. Το Μπακού ανέφερε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Γκάντζα από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Αρμενία, ενώ το Γερεβάν κατηγορούσε το Αζερμπαϊτζάν ότι συνέχιζε τους βομβαρδισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, που μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα για να επιτευχθεί η εκεχειρία, μίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του των δύο χωρών και τους τόνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά την ανακοίνωση αυτή, τόνισε ότι «χαιρετίζει τις προσπάθειες των Συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία). καθώς και της Αρμενίας» για την επίτευξη εκεχειρίας. Πρόσθεσε ότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι έτοιμο «να τηρήσει τους όρους», όπως συμφωνήθηκαν «στην ανακοίνωση της Μόσχας της 10ης Οκτωβρίου και των συμφωνιών της 17ης Οκτωβρίου».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαιρέτισε επίσης την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και από τις δύο πλευρές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik, Tass, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment