PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από αντιεξουσιαστές


Υπό κατάληψη τελεί το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου δυο μέρες πριν από την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, τριάντα περίπου αντιεξουσιαστές προχώρησαν τα ξημερώματα σε κατάληψη του κτηρίου σε μία προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν, να «ακυρώσουν το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων» αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας – μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αντιεξουσιαστές προτρέπουν μέσω του Indymedia σε «εξέγερση εδώ και τώρα» και ζητούν την απελευθέρωση των μεταναστών που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση της Μόριας και την ικανοποίηση των αιτημάτων “των φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση”.

Υπογραμμίζουν πως: «Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης».

Σημειώνεται πως κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων.

Οι φόβοι των Αρχών

Μπορεί τα πράγματα να παραμένουν ήρεμα ωστόσο οι Αρχές φοβούνται επεισόδια.

Ο φόβος αυξάνεται καθώς είναι δεδομένο πως έχουν φτάσει αναρχικοί και από το εξωτερικό, από χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης και υπό αυτήν την έννοια ο χώρος του Πολυτεχνείου θα μπορούσε να μετατραπεί σε ορμητήριο.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί με αιχμή την ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών στην οποία εξαπολύονται πυρά κατά της Αριστεράς και συγκεκριμένα του ΚΚΕ, όπως και από την προτροπή, “… να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων.”

Επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στο Πολυτεχνείο.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί, και για περίπου ένα τέταρτο, ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η Πατησίων.

Μία ώρα αργότερα ακολούθησε δεύτερο κύμα επιθέσεων με μολότοφ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment