PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καρδίτσα: Κινητοποιήσεις από τους αγρότες


Στην επαρχιακή οδό που κατευθύνεται από τον Παλαμά προς τον κόμβο του δέλτα Καρδίτσας, τοποθέτησαν σήμερα αργά το μεσημέρι οι αγρότες του νομού τα δεκάδες τρακτέρ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Είχε προηγηθεί πολύωρη διαβούλευση και συζήτηση με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν την μετακίνηση των τρακτέρ στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, που ήταν και η απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τζέλλας, ζήτησε να απομακρυνθούν οι κλούβες των ΜΑΤ από το χώρο, ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως τα προβλήματα είναι ίδια και φέτος για τον αγροτικό κόσμο, τα οποία αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, χωρίς να επιλύονται, για να εξηγήσει: «Διεκδικούμε καλύτερες τιμές στο βαμβάκι, οι οποίες είναι εξευτελιστικές και 20% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για άλλα αγροτικά προϊόντα, οι τιμές των οποίων θα πρέπει να αυξηθούν επίσης καθώς οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματός μας».

Σημείωσε ακόμη ότι το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και ασύμφορο, και θα πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου και πρόσθεσε ότι διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, όπως και κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Τέλος, ο Γιάννης Τσιούτρας, απηύθυνε κάλεσμα στον αγροτοδιατροφικό κόσμο να ενισχύσει το μπλόκο. Η κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί στα Φάρσαλα αναβλήθηκε για αύριο, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, και στα δύο ρεύματα του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 από Α/Κ Προαστίου (97,3 χ/θ) μέχρι τον Α/Κ (72,3 χ/θ), ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγίας Τριάδος με τον Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κίνηση στην Επαρχιακή Οδό Προαστίου-Αγίας Τριάδας-Καρδίτσας και ακολούθως στην ΕΟ Τρικάλων-Καρδίτσας-Ν. Μοναστηρίου και είσοδος στον Ε-65 από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Ε-65 με την ΕΟ Ν. Μοναστηρίου-Καρδίτσας – Τρικάλων έως τέρμα (Τρίκαλα).

Kινητοποιήσεις είχαμε και σήμερα στον κόμβο του Πλατυκάμπου της Λάρισας. Οι αγρότες τοποθέτησαν τα τρακτέρ δίπλα στο οδόστρωμα, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ έχουν στείλει κάλεσμα στους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment