PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καρατζαφέρης: «Γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ»


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σήμερα στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περί «οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση» επιτέθηκε στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «πνίξιμο των πάντων».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σήμερα στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περί «οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση» επιτέθηκε στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «πνίξιμο των πάντων», αφού όπως είπε, 23 δισεκατομμύρια ευρώ φεύγουν από την αγορά, την τσέπη των εργαζομένων, μειώνονται οι κοινωνικές παροχές «και γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ».

Σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη όταν όλα τα λεφτά πάνε στο κράτος, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, δεν προχωρούν ούτε τα δημόσια έργα.

«Κι όταν οι τράπεζες έχουν φυγή κεφαλαίων 40 δις και 12,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν χρηματοδοτείται η αγορά, κλείνουν οι στρόφιγγες».

Όπως υποστήριξε η κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να πιέσει τις τράπεζες ούτε για συγχωνεύσεις, και χαρακτήρισε λάθος την κυβερνητική πολιτική η οποία όπως είπε πνίγει τα πάντα.

«Το μόνο που συζητάμε σήμερα είναι το πώς θα γίνει η πτώχευση της Ελλάδας! Αν θα γίνει έτσι ή αλλιώς.» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων ύψους 23 δισ. ευρω, έκανε λόγο για «εγκληματικές ενέργειες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ» αφού όπως είπε μειώνεται η αγοραστική δύναμη, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος.

Εκτίμησε ότι θα κλείσουν και άλλα μαγαζιά, θα έχουμε αύξηση της ανεργίας, και υποστήριξε ότι σήμερα «ένας στους δύο Έλληνες πολίτες, δεν έχει εργασία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment